Keskiviikkona, 10.2.2021

OSG Agency esittäytyy: Essi Jaakkola

Essi Jaakkola Project Manager OSG Agency mainostoimisto

OSG Agencyn henkilöstöesittelyt jatkuvat! Osa meistä on työskennellyt OSG:n leivissä jo yli kymmenenkin vuotta, osa taas on tuoreempia tuttavuuksia. Lisäksi joukkoamme värittävät aika ajoin mahtavat traineet ja työharjoittelijat. Yhtä kaikki, meillä OSG:llä on töissä fiksuja, mukavia ja lahjakkaita ihmisiä, jotka haluaisimme esitellä myös teille muillekin.

Toisena esittelyvuorossa on Project Managerimme Essi Jaakkola. Tehokas, aikaansaava ja kaikki langat ongelmitta käsissään pitävä Essi luotsaa projekteja tinkimättömällä ammattitaidolla varmistaen, että asiakas saa aina sitä, mitä tilaa. Essi on muuten kirjoittanut myös pari mainiota artikkelia blogiimme, jotka käsittelevät tarkkanäköisellä ja kokemuspohjaisella otteella projektien ajanhallintaa sekä hyvän tiimin toimintaa generalistin näkökulmasta. Kannattaa lukea!

Kuka olet?

– Olen Essi Jaakkola, toimin projektipäällikkönä.

Milloin olet aloittanut OSG:llä?

– Aloitin täällä huhtikuussa 2019, eli pari vuotta alkaa pian tulla täyteen.

Miten olet päätynyt taloon?

Teemu (Väliheikki) naarasi minut OSG:lle. Tunnemme Teemun kanssa noin 10 vuoden takaa ensimmäisestä työharjoittelusta saakka. Hän suositteli minua Jaskalle (Ojala) ja Matille (Rautiainen), ja haastatteluiden kautta päädyin valitsemaan OSG:n ja OSG minut.

Mitä työnkuvaasi kuuluu? Mistä työpäiväsi koostuvat?

– Työpäivät kuluvat sähköposteihin, viesteihin ja puheluihin vastaten. Proikkarin tärkeimpiä töitä on informaatio-flow’n varmistaminen ja projektien liidaus kohti yhteistä määränpäätä. Toisinaan on tietysti myös sisäisiä suunnittelupalavereita  tai tapaamisia asiakkaan kanssa. Vastuullani on aikataulutus, budjetointi ja osallistun myös luovaan suunnitteluun sekä sen kautta myyntiin ja presentaatioiden valmisteluun. Käytännössä vastaan projekteista ja asiakkuuksista aina ensimmäisestä briefistä loppulaskutukseen. Laadukas asiakaspalvelu ja tehokas tiimityö ovat keskeisessä roolissa työnkuvassani.

Mikä on kiinnostavinta työssäsi?

– Kiinnostavinta on luovien haasteiden ratkominen – kaikki ongelmat on tehty ratkaistaviksi. Lisäksi motivoidun inspiroivista ihmisistä ja ilmiöistä, joten on aina kiinnostavaa tutustua uusiin asiakkaisiin, kollegoihin ja alan trendeihin.

Jos et olisi jo täällä töissä, niin mikä olisi unelmaduunisi?

– Lapsena unelma-ammattini oli kampaaja tai avaruuden tutkija, joten ehkä toinen unelmaduunini olisi observatoriossa. Observatorionkin yhteyteen voi perustaa kampaamon. Taide, kulttuuri sekä kotimainen design ja käsityöt myös kiinnostavat minua, joten toinen unelmaduunini voisi löytyä näiltäkin aloilta.

Mikä OSG:llä on parasta?

– OSG:llä parasta on osaavat ja luovat työkaverit, jotka tarjoavat projekteihin huimaa asiantuntijuutta.

Kerro jokin ”fun fact” itsestäsi!

– Yötaivas ja avaruus on kiinnostanut minua pikkutytöstä saakka. Toinen fun fact voisi olla vaikka se, kun lukioikäisenä lähdin täysin kielitaidottomana vaihto-oppilaaksi Argentiinaan. Kommunikointi host-perheen kanssa hoidettiin aluksi pantomiimilla ja piirroksilla. Palasin vuoden mittaisen seikkailun jälkeen takaisin Suomeen upeiden kokemusten ja sujuvan castellanon kanssa (= Argentiinan murre espanjankielestä).

Tätä et takuulla tiennyt minusta, mutta…

– Pidetään se salaisuutena.

OSG Agency on Turussa ja Helsingissä toimiva mainostoimisto, joka luottaa erityisesti datan ja luovan suunnittelun liittoon. Ota yhteyttä niin suunnitellaan, minkälaista yhteistyötä Essi ja me muut voisimme tehdä kanssasi. Seuraavaksi tulemme esittelemään asiakkuusjohtaja Matti Rautiaisen.

Takaisin blogiin